Nieuws


Open dag spoorzone Winterswijk, zaterdag 29 september 2012

 

De afgelopen twee jaar was het gebied tussen het station, de Houtladingstraat en de Parallelweg in Winterswijk volop in ontwikkeling. Nu de bouwactiviteiten klaar zijn willen alle betrokken partijen met een spetterende open dag op zaterdag 29 september laten zien hoe mooi het geworden is. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er volop leuke activiteiten voor jong en oud en iedereen is van harte welkom!

[Eigen invulling] Ook onze vereniging / organisatie / … neemt deel aan / presenteert zich op de open dag. U vindt ons locatie waar wij activiteit doen / laten zien / geven.

Wat is er verder te doen tijdens de open dag?

Hieronder een greep uit de vele activiteiten op 29 september.

Gerrit Komrij College

* Een expositie van de Winterswijkse kunstenares Ine Bolk en een expositie over wijlen Gerrit Komrij

* Kookworkshop door Nadia Zerouali

* Lessen met creatieve vakken

* Muzikale optredens

* Handbeschilderen door de Somalische groep

* Winterswijks dictee

* En natuurlijk kunt u het hele schoolgebouw bezichtigen

 

Sport- en turnhal

In de sporthal en turnhal kunt u kennismaken met diverse sportverenigingen. Basketballvereniging Pytheas, Dynamic Tennis Vereniging, Volleybalvereniging Wivoc, Badmintonvereniging ’t Pluumke ’67’, Handbal Combinatie Winterswijk en FC Gonemo presenteren zich in de sporthal. In de turnhal laten de Kottense Gymnastiekvereniging, Winterswijkse Gymnastiekvereniging – WGV, Woolse Gymnastiekvereniging, Gymnastiekvereniging RGV Tempo, Meddose Gymnastiekvereniging – MGV zien wat ze in huis hebben.

 

Free running parcours

Freerunner Philip van Ees in actie

Freerunning is ongekend populair. Het is verplaatsen van A naar B waarbij obstakels op allerlei manieren worden getrotseerd, maar waar ook nog ruimte is voor ‘cool’ uitziende tricks en moves. Op het terrein is een openbaar freerunning parcour aangelegd. Dat er van alles kan op dit parcours laat professional Philip van Ees zien. Spectaculaire stunts die je niet mag missen!

 

Leerkrachten en leerlingen in actie

Ook voor lessen bewegingsonderwijs kan het free running parcours gebruikt worden. De leerkrachten en leerlingen van het Gerrit Komrij College hebben training gehad van Philip van Ees om de sport veilig te kunnen beoefenen. Laat u verrassen door de resultaten!

 

Bibliotheek Winterswijk

De nieuwe bibliotheek is open op zaterdag 29 september. U kunt met uw kinderen naar de bibliotheektent (buiten). Hier wordt regelmatig voorgelezen. Natuurlijk is ook de nieuwe bibliotheek te bezichtigen, die ingericht is volgens het winkelconcept. Laat u rondleiden en verrassen!

 

Technieklokaal Skills

Het Technieklokaal is verhuisd van de Parallelweg naar een ruimte op de eerste etage van het Gerrit Komrij College. Het technieklokaal heeft als doelstelling groep 8 leerlingen van de basisscholen uit Winterswijk kennis te laten maken met techniek. Gedurende 10 lessen van 2 uur gaan vrijwilligers met leerlingen aan de slag met metaal- en houtbewerking, solderen, elektra en consumptieve technieken. Vandaag kunt u een kijkje nemen hoe alles in zijn werk gaat.

Fiets- en voetgangerstunnel

* Kleurwedstrijd

* Expositie spoorzone

Meer informatie over de open dag

 

Kijk voor meer informatie over de open dag spoorzone op www.winterswijk.nl. Hier is binnenkort ook het hele programma te vinden. Graag tot ziens op 29 september!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotten viert feest!

 

 

Op donderdag 6 september beginnen de Kottenaren aan hun jaarlijkse school- en volksfeest. Werner Redlich begint de avond door een aantal mooie schlagers te zingen. Vervolgens is er muziek van Duo Double.

Vrijdagmorgen vanaf 8.30 uur trekt de optocht met versierde wagens door de Geelinkhoek en de Plantenhoek . De pauzeplaats is bij de familie Huiskamp. Na terugkomst bij het Wilhelminagebouw volgt voor iedereen een traktatie en aansluitend beginnen de kinder- en volksspelen. ’s Avonds is de prijsuitreiking van de optocht, waarbij de winnaar van de Bennie van Moatboerbeker bekend wordt gemaakt. Ook kan iedereen een deuntje mee zingen met Hollandse Hits gezongen door Raymond van Osch. De avond zal muzikaal begeleid worden door de Muziek All In Band.

Zaterdagmorgen wordt koning en keizer Henk te Selle met zijn vrouw Christien thuis opgehaald. Na terugkomst bij het feestgebouw begint de strijd om de koningstitel. Ook zijn er weer diverse volksspelen.

Het koningsbal wordt op zaterdagavond gevierd met de band Flame.

Muziekvereniging Concordia is er beide dagen voor de muzikale noot.

 

 

 

 

 

 

 

 

INGEZONDEN:

 

Geachte heer / mevrouw (Ratums Belang, Stichting Kottens Belang, Sibelco),

 

Middels deze email willen we u op de hoogte brengen van wegwerkzaamheden die binnenkort uitgevoerd worden aan de Steengroeveweg.

Het betreft een reconstructie van het gedeelte van de Steengroeveweg tussen de Horstweg en de Adamskampweg / inrit Sibelco. (Steengroeve)

Vanwege de slechte toestand van de weg en de vele reparaties die in het verleden al eens uitgevoerd zijn, is er nu voor gekozen om de gehele rijbaan inclusief fundering te vervangen.door een nieuwe (asfalt) constructie. De breedte en inrichting van de rijbaan zal niet veranderen. Wel zal er een kantbelijning worden aangebracht conform de landelijke richtlijnen voor de inrichting van een 60 km weg.

Gedurende het werk is de weg afgesloten voor alle verkeer. Aanliggende percelen worden zoveel mogelijk bereikbaar gehouden. In overleg met de Provincie, verkeerskundigen, Sibelco is een omleidingsroute opgesteld, zie hiervoor de bijlage in de mail.

Enige overlast in de buurt is echter onvermijdelijk, omdat de omleidingsroutes over wegen gaan, die hierdoor meer (vracht)verkeer te verwerken krijgen. Gedurende het werk zal de omleidingsroute regelmatig gecontroleerd worden, zodat gevaaarlijke situaties zo min mogelijk optreden en indien nodig snel hersteld kunnen worden.

Het werk zal worden uitgevoerd door KWS Infra uit Ruurlo

Start van de werkzaamheden zal zijn na 17 september, zodat de buurtschapsfeesten en de Winterswijkse Marathon achter de rug zijn. De excacte planning is nu nog niet bekend maar uiterlijk 1 december moet het werk gereed zijn. Uiteraard hebben gemeente en ook de aannemer er belang bij dat de werkzaamheden zo spoedig mogelijk opgeleverd worden.

Mocht u nog vragen / opmerkingen hebben, dan hoor ik graag van u.

U kunt mij bereiken op onderstaand telefoonnummer of per mail (swiggers@winterswijk.nl)

 

Met vriendelijke groet,

Simon Wiggers

Projectvoorbereider

Team Civiel en Verkeer

tel: 0543-543 543

fax: 0543-543 065

E-mail: swiggers@winterswijk.nl

 

 

 

 

KONING HENK TE SELLE NIEUWE KEIZER WINTERSWIJK

 

Onze huidige koning Henk te Selle mag zich een jaar lang Keizer van Winterswijk noemen.

Hij was het, die van alle koningen en koningginnen uit de buurtschappen van Winterswijk die om het keizersschap streden, die het laatste stuk van de vogel naar beneden schoot. En hiermee de titel: Oehoe de Tweede, Keizer van Winterswijk in de wacht wist te slepen!


 

 

 

 

Verkiezing Gelders Boerenerf van het Jaar 2012


boerenerfverkiezingGelderland heeft honderden mooie boerenerven. Boerenerven horen bij het landschap en bepalen de streekidentiteit. Om hiervoor aandacht te vragen organiseert Boeren-Erf-Goed-Gelderland de verkiezing Gelders Boerenerf van het Jaar 2012. Doe mee en win!

 

 


boerenerfverkiezing

Boeren-Erf-Goed-Gelderland is een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, het Gelders Genootschap en het Gelders Erfgoed. Zij wil zoveel mogelijk Gelderlanders actief betrekken bij cultuurhistorische boerenerven in hun omgeving middels activiteiten zoals deze boerenervenverkiezing. Welke boerderij verdient volgens u de titel Gelders Boerenerf van het Jaar 2012? Kijk voor de voorwaarden op de website


www.boerenerfgoedgelderland.nl.

 

 

 

Verslag Gymkamp 22-23-24 juni 2012

 

Op vrijdagmiddag vertrokken met 20 kinderen en het jeugdbestuur, naar IJzerlo bij de manege t’Hoftijzer. De slaapplaatsen waren al snel uitgezocht en iedereen had een eigen bed! Buiten lekker brood gegeten en eerst het veld bestormd, 2 groepen gemaakt en slagbal gedaan, daarna lekker naar het bos: spons water en vuur gedaan. Bij terugkomst stond er iets te drinken klaar en Ansje vertelde een spannend verhaal….. daarna nog een nachtwandeling gemaakt en daar kwamen ze ook een aantal spoken tegen, dat was wel schrikken. Weer terug bij de boerderij aangekomen was er een lekker broodje hamburger klaar. En ja ook was het tijd om naar bed te gaan, na nog een tijdje te hebben gekletst was het rond half 2 rustig. Zaterdag rond half 9 was iedereen al weer klaar voor het ontbijt en was het brood al weer gesmeerd. Gelukkig was het mooi weer en konden ze weer naar het bos het volgende spel doen dit keer was het douanespel aan de beurt. Ondertussen kwamen de kleuters aan op het kamp. Vol goede moed kwamen ze aangehuppeld….. Eerst werden er mooie vlaggen geverfd. En daar krijg je al wel weer dorst van. Ondertussen kwamen de anderen al weer terug uit het bos en werd de gehele groep verdeeld in groepjes en werden er spelletjes op het veld gedaan. Ondertussen begon het al lekker te ruiken naar de pannekoeken en die hebben ze met smaak opgegeten. S’ middags weer verder met de spelletjes en ook nog weer met z’n allen naar het bos voor het dierengeluiden spel. Bij terugkomst moesten we al weer brood eten en gingen de kleuters helaas al weer naar huis… Op zaterdagavond is altijd de bonte avond en ook deze keer weer een succes met leuke optredens!!! En omdat het zo lang licht is nogmaals een spel gedaan in het bos. Het was al bijna donker bij terugkomst en dan moest ook voor het volgende spel want daar kwam de politie even een verhaal vertellen wat er zonnet allemaal gebeurt was en zij vroeg of dit in groepjes opgelost kon worden, moordenaarspel. Het duurde even en sommigen waren helaas vals beschuldigd maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en had iedereen een broodje knakworst verdiend! En langzaam werden de oogjes iets kleiner dus zeker kinderbedtijd…. Zondagmorgen uurtje langer slapen rond half 10 was de tafel gedekt, ja helaas maar deze keer mogen jullie zelf je broodjes smeren maar dat ging prima. Helaas was het die dag niet meer z’n mooi weer, regenachtig maar gelukkig waren ze niet meer zo uitbundig meer dus spelletjes binnen ging prima, Levend kwartet was een van de favorieten voor de meesten. Rond 1 uur stond er barbeque op het programma maar ja met zo’n weer hoe moet dat nu???? Gelukkig hebben we een creatief bestuur dus zetten we de schottelbrij’s in de paardetrailer en konden we rustig bakken. Ook dat vonden de kinderen leuk, ze mochten 2 of 3 keer iets komen halen en ook was er nog komkommer en slaatje bij dus de buikjes waren weer rond en dik. Nog een laatste spel ik ga op reis en neem mee, om te ontdekken of je mee mocht of niet was voor sommigen erg lastig maar uiteindelijk mocht iedereen mee, gelukkig! Tassen waren ondertussen weer ingepakt en gaan we weer richting school waar ouders ons al weer met smart stonden op te wachten. Al met al een gezellig weekend!! Jeugdbestuur had weer leuke spelletjes en bestuur vulde dit met eten en drinken prima aan. Allemaal bedankt en op naar de Vakantie……

 

Voor de foto’s, zie www.kgvkotten.nl